Economia 21/09/2017

Els sindicats arriben a les mans pel conveni de les 'kellys'

La UGT denuncia agressions als seus delegats a l'arribada a la reunió del conveni d'hostaleria

Natàlia Vila
2 min
La UGT acusa els sindicats minoritaris d'agressions verbals i físiques

BarcelonaLa tensió entre sindicats pel conveni d'hostaleria augmenta. El sindicat UGT ha denunciat avui que el col·lectiu de les 'kellys', juntament amb membres de la CNT i la CGT, van impedir ahir per la força que la comissió negociadora signés el preacord del conveni col·lectiu d'Hostaleria de Catalunya, al quan s'havia arribat al juliol.

Segons la UGT, membres d'aquests col·lectius "van impedir" l'entrada dels delegats a la trobada, que "van estar retinguts durant més de dues hores al lloc de la reunió per l'actitud violenta" dels altres sindicats. Segons la UGT els seus delegats van patir "agressions verbals i físiques per part de les cambreres de pis i els seus 'companys'", aldarulls que no van anar a més perquè van requerir la presència d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra. "Tot i així, els membres del nostre sindicat van rebre increpacions, cops amb pals de bandera, cops de puny, empentes i sacsejades", ha assegurat la UGT en un comunicat.

Per la seva banda, una portaveu de les 'kellys' ha explicat a l'ARA que el seu col·lectiu només va fer una protesta pacífica a les portes de la reunió: "Quan portàvem una estona protestant una patrulla dels Mossos ens va dir que no podíem estar-nos allà i que havíem de sortir al carrer, i això és el que vam fer; jo no vaig veure cap agressió física", assegura Isabel Cruz, la portaveu del col·lectiu.

Davant d'aquesta resposta, el sindicat UGT ha difós el següent vídeo:

El sindicat CGT s'ha desmarcat totalment dels fets i ha assegurat a l'ARA que cap dels seus membres estava present a la protesta. "La CGT dona suport a la reivindicació de les 'kellys', però en aquest cas no vam acudir a la convocatòria de protesta; involucrar la CGT és una intoxicació més d'un sindicat [la UGT] que vol desviar el focus d'atenció dels convenis que signa", ha assegurat Oscar Murciano, secretari d'Acció Social de la CGT de Catalunya. Al vídeo difós per la UGT, de fet, no es veu cap bandera d'aquest sindicat i sí de la CNT.

La tensió entre els diferents representants dels treballadors deriva del fet que els sindicats majoritaris i les 'kellys' consideren que l'acord que volen signar els sindicats majoritaris i la patronal "facilita les externalitzacions". La UGT, en canvi, considera que millora la situació actual un cop venci la ultraactivitat del conveni i mantenen que "posa fre a les externalitzacions al sector, ja que garanteix que s'apliquin les condicions econòmiques que marca el conveni", també als empleats de les empreses multiserveis que contracten hotels i restaurants per externalitzar activitats pròpies. També acusen les 'kellys' de "manipular", "mentir" i "llançar difamacions".

Tot plegat ha fet que la signatura del preacord del conveni hagi quedat ajornada fins a nova data. A més la UGT adverteix que no descarta prendre les mesures legals que cregui oportunes.

stats