Economia 26/10/2020

L'oposició i el sector de la restauració demanen que el toc de queda comenci a mitjanit

CAEB i PIMEM han reclamat que a partir de les 23 h hi hagi més presència policial als carrers

Ara Balears
2 min
Un restaurant de Palma tancat, divendres. L’economia de les illes Balears depèn en un 35% de l’impacte del turisme.

PalmaRestauració CAEB i PIMEM Restauració han reclamat aquest dilluns fixar el tancament dels locals a mitjanit en lloc de les 23 h, com estableix el toc de queda que ha entrat en vigor aquest mateix diumenge, segons ha informat l'agència Efe. D'altra banda, el PP, Ciutadans, El Pi i Vox també han demanat aquest canvi a l'Executiu.

"Per enèsima vegada consecutiva", el Govern torna a prendre mesures unilaterals, sense consens i sense mediació dels sectors productius", han apuntat les dues patronals a través d'un comunicat. Els representants del sector de la restauració han assegurat que les restriccions establertes pel Govern "no fan més que promoure festes privades més enllà de les 23 h, amb l'increment de la ingesta d'alcohol entre la joventut a llocs no regulats".

"Amb aquestes mesures criminalitzadores per al sector no estan solucionant el problema, sinó que l'estan amagant", han insistit les dues patronals. A més, han reclamat que hi hagi més presència policial als carrers a partir de les 23 h i fins a les 6 h, ja que els establiments estan patint robatoris i actes de vandalisme.

El líder del PP i portaveu parlamentari, Biel Company, ha defensat en una roda de premsa al Parlament que cal trobar un equilibri entre les mesures sanitàries i l'economia. També ha criticat que a principi de la setmana passada la presidenta del Govern, Francina Armengol, descartàs el toc de queda i que ara hi estigui a favor. "Això confon la ciutadania i crea incertesa", ha afirmat.

La portaveu d'El Pi, Lina Pons, ha comentat que demanaran que el toc de queda comenci a mitjanit per no perjudicar encara més el sector de la restauració. "Hem de salvar la campanya de Nadal, i per això cal que els restauradors continuïn amb vida". La diputada regionalista ha considerat que establir el toc de queda a les 23 h obligarà a tancar molts establiments.

La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha explicat que cal escoltar les reivindicacions del sector i que el toc de queda comenci a mitjanit. La formació taronja creu necessari l'estat d'alarma però veu "excessiu" que duri fins al març. El portaveu de Vox, Jorge Campos, també ha afirmat que és necessari que el toc de queda comenci a mitjanit.

stats