Energia

Reynés renuncia a una prima del seu sou davant la possible opa a Naturgy

El president de l'energètica vol evitar un "conflicte d'interessos" i retorna al contracte que tenia l'any 2018

2 min
El president de Naturgy, Francisco Reynés, a la presentació de resultats 
de l’energètica ahir a Madrid.

MadridLa possible opa de l'energètica dels Emirats Àrabs Units, TAQA, sobre Naturgy ha portat el president executiu d'aquesta última, Francisco Reynés, a moure fitxa. El directiu ha decidit renunciar a una polèmica prima del seu sou a llarg termini per garantir la seva independència davant la possible operació i evitar així un conflicte d'interessos, tal com ha informat la companyia en un fet rellevant publicat aquest dilluns a la tarda a través de la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV).

"Amb l'objectiu de poder seguir actuant amb absoluta independència i neutralitat davant qualsevol potencial oferta, i així seguir defensant l'interès de la companyia i de tots els accionistes, evitant qualsevol possible conflicte d'interès lligat al resultat de qualsevol potencial oferta, [el president executiu, Francisco Reynés] ha proposat retornar al seu esquema de remuneració previst al seu contracte del febrer del 2018 i a la política de remuneracions aprovada per la junta general d'accionistes del 2018", diu el document.

"Això significa que el president executiu deixa de participar dels beneficis econòmics de qualsevol possible liquidació de l'ILP [incentiu a llarg termini] per causa de qualsevol potencial oferta actual o futura o per qualsevol altra causa", s'afegeix al comunicat de la companyia. És a dir, es tracta d'una decisió que li fa perdre diners, però el blinda a l'hora de poder-se pronunciar sobre la previsible opa a Naturgy.

Aquesta prima la cobren una vintena de directius de Naturgy i està vinculada a qüestions com ara el comportament de l'empresa o l'evolució de l'acció. Es paga cada cert període de temps, però si hi ha un canvi en el control de la companyia o un moviment com ara una opa, la prima es liquida com a garantia. En l'escenari actual, en què els fons CVC i GIP, d'una banda, i CriteriaCaixa, de l'altra, estan negociant la possible entrada de TAQA, l'acció de la companyia es pot veure disparada, cosa que donaria ales a aquesta prima al sou.

stats