Economia 11/05/2022

Prop de 14.800 famílies de les Illes reben el bo social per pal·liar la pobresa energètica

Es poden beneficiar de descomptes de fins a un 70%

ARA Balears
1 min
El bo social beneficia gairebé 15.000 famílies a les Balears.

PalmaUn total de 14.752 famílies de les Balears gaudeixen del bo social impulsat pel govern espanyol per pal·liar la pobresa energètica, segons ha detallat Europa Press. Endesa ha informat que en el cas de Mallorca, del total de famílies beneficiàries (12.240), 6.917 són considerades vulnerables i tenen una rebaixa d'un 60% en la factura de consum elèctric. Per altra banda, 5.323 són clients vulnerables severs i tenen una reducció d'un 70%. Del total de beneficiaris, 1.441 són de Menorca; 1.046, d'Eivissa, i 25, clients de Formentera.

Aquests descomptes, ha recordat Endesa en una nota de premsa, estaran vigents fins al 30 de juny de 2022. Després d'aquesta data, tornaran a ser del 25% per als clients vulnerables i del 40% per als vulnerables severs, com estableix la normativa. Amb l'entrada en vigor del nou bo social, s'estableixen canvis en els requisits i s'amplia principalment el màxim d'ingressos econòmics que poden tenir els beneficiaris, la qual cosa permet que més persones puguin accedir a aquests descomptes.

Segons ha detallat la companyia, amb els criteris anteriors, el llindar de renda per tenir dret a l'ajuda (consumidor vulnerable) d'una parella amb dos nins era de 20.266 euros, mentre que amb els nous requisits passa a ser de 22.698 euros. A més, les persones que tinguin l'Ingrés Mínim Vital podran beneficiar-se'n directament sempre que justifiquin la seva condició en el moment de tramitar la sol·licitud del bo social.

Finalment, se substitueix el concepte d'unitat familiar pel d'unitat de convivència, és a dir, persones que resideixin en el mateix domicili i que estiguin unides per un vincle com a parella de fet o adopció, entre altres figures.

stats