Aeroport de Palma
Economia 04/08/2023

El president d'Aena defensa apujar les taxes aeroportuàries

També ha negat que existeixi relació amb la definició del preu dels bitllets d'avió per part de les línies aèries

ARA Balears
1 min
El president d'Aena, Maurici Lucena

PalmaEl president d'Aena, Maurici Lucena, ha defensat aquest divendres la proposta tarifària aprovada pel consell d'administració del gestor aeroportuari per al 2024 i ha negat que existeixi una relació directa entre les tarifes aeroportuàries d'Aena i la definició del preu dels bitllets d'avió per part de les línies aèries. Així ha respost Lucena una carta que la consellera de Mobilitat, Territori i Habitatge del Govern, Marta Vidal, li va remetre dimecres i que manifestava el rebuig de l'Executiu a la proposta d'apujar les taxes aeroportuàries un 4,09% a partir de l'1 de març del 2024, ja que considera que aquest increment "suposaria un gran perjudici per als ciutadans i empreses" de les Illes.

Segons ha recollit Europa Press, a la carta, Lucena ha subratllat que, pel que fa a les tarifes aeroportuàries amb què el gestor aeroportuari finança la seva activitat, "són l'element central de la sostenibilitat econòmica del sistema aeroportuari, amb els nivells de qualitat i seguretat que demanen els passatgers i les companyies aèries, i amb les inversions necessàries per a la seva modernització i l'adequació de la seva capacitat a l'increment esperat de la demanda".

Així, el president d'Aena ha defensat que el seu càlcul (en referència al de les tarifes aeroportuàries) "reflecteix, simplement, l'aplicació d'una robusta metodologia que emana d'una directiva europea i d'un marc regulador espanyol exigent, equilibrat, transparent i basat en sòlids fonaments microeconòmics, recollits a la Llei 18/2014".

Per aquest motiu, ha insistit que "no és convenient ni factible la modificació al marge de la normativa". En aquest sentit, ha recordat que, tot i la baixada de les tarifes el 2022 i el 2023, s'han produït fortes pujades de preus dels bitllets d'avió.

stats