Economia 19/12/2019

Preocupació al sector de l'automòbil de Menorca per la baixada de vendes durant el 2019

Dels 1.471 cotxes matriculats, 709 són turismes, 390 són tot terrenys i 372, comercials

Ivan Martin
1 min
Les vendes de vehicles han generat preocupació entre els propietaris de concessionaris a l'illa.

MaóNervis a l’Associació de Concessionaris de l’Automòbil de Menorca després de les darreres dades que apunten a una profunda recessió del sector. El president de la patronal, Orestes Carreras, ha titllat d’”alarmant” la situació que viuen els darrers anys. Les dades relatives a final de novembre xifren en 1.471 les matriculacions efectuades a Menorca, 876 unitats menys que l’any 2010.

Carreras ha reconegut la perplexitat del moment. “Es venen pocs cotxes i necessitam més vendes per poder mantenir les instal·lacions i fer front a les despreses que representa el personal. Per anar bé, s’haurien de matricular cada any a l’illa entre 4.000 i 4.500 vehicles, d’acord amb la mitjana europea”, ha assenyalat.

Dels 1.471 cotxes matriculats, 709 són turismes, 390 són tot terrenys i 372, comercials. El descens de vendes s’atribueix a la baixada del poder adquisitiu dels clients. “Cada crisi econòmica que hem patit ens ha empitjorat com a societat. Malauradament, comprar-se un cotxe no és una prioritat per a moltes famílies”, ha assegurat Carreras. A més, el president de l’associació considera que la Llei de canvi climàtic del Govern balear ha agreujat la situació generant incertesa: “Parlen molt de transició ecològica, però no hi ha interès a ajudar a canviar el parc mòbil. Un cotxe amb 15 anys d’antiguitat contamina tres o quatre vegades més que un cotxe actual”.

Les matriculacions a l’estat espanyol han disminuït un 5,8% en comparació amb les xifres de l’any passat. A Balears, el percentatge s’eleva a un 13%.

stats