Economia 04/09/2019

Els pescadors de Menorca tanquen la veda de la llagosta amb un 25% més de captures

La Confraria de Pescadors de Ciutadella continua liderant les captures amb 12.500 quilos

Ivan Martín
2 min
La llagosta és el reclam gastronòmic més important a Menorca durant els mesos d'estiu.

MaóSatisfacció entre el sector pesquer de Menorca pels resultats que deixa la temporada de captures de llagosta. Les xifres confirmen el respecte per la normativa, com també les bones pràctiques de les embarcacions que surten a la recerca d’aquest crustaci, que ha esdevingut tot un símbol de l’estiu menorquí. Hi ha tres confraries a l’illa: Ciutadella, Fornells i Maó. Entre totes se n’han capturat, de principi d’abril a final d’agost, un total de 23.000 quilos, un 25% més en comparació amb el mateix període que l’any passat.

Per zones, la Confraria de Pescadors de Ciutadella continua liderant la classificació de captures amb 12.500 quilos, un 30% d’increment respecte de les aconseguides la temporada de l’any 2018. D’altra banda, la Confraria de Pescadors de Fornells ha anunciat un botí de 8.331 quilos de captures, 1.630 quilos més que la temporada anterior. Per acabar, cal destacar els guarismes que presenta la Confraria de Pescadors de Maó. Malgrat que poques embarcacions es dediquen a la pesca del crustaci, augmenten amb 200 quilos les captures de llagosta, que arriben a un total de 2.200 quilos.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Fornells, Joan Pons Pons, ha reconegut “l’èxit” de la temporada de llagosta i ho atribueix a tres aspectes: “un període de veda llarg, tornar a la mar aquells exemplars que no arriben a la mida reglamentària permesa per llei i les bones condicions meteorològiques que ens han acompanyat, a excepció d’uns dies en concret durant el primer mes”. A Fornells només hi ha nou embarcacions que surten a capturar llagosta i la previsió és que l'any que ve siguin les mateixes; “no augmentarem la flota”, sentencia Pons. Finalment, el patró major de Fornells vaticina un 2020 “similar a les captures d’enguany perquè aconseguir-ne més quilos ho veiem complicat”.

stats