Economia 13/07/2022

Palma, la segona ciutat espanyola amb menys possibilitats d'optar al bo de lloguer jove

L'oferta d'habitatges inferior al màxim de 600 euros que estableix la mesura no supera l'1%, segons un estudi de Fotocasa

ARA Balears
2 min
Habitatges de Palma.

PalmaEls joves de Palma són uns dels que tenen més dificultats d'Espanya per accedir al bo de lloguer que es va fer efectiu el passat 8 de juny. La mesura impulsada pel govern estatal proporciona una ajuda de 250 euros mensuals als joves d'entre 18 i 35 anys, però per habitatges de lloguer amb una renda màxima de 600 euros. Així, segons un estudi de Fotocasa, a ciutats com Palma aquesta oferta no supera l'1%.

De fet, en l'àmbit estatal, només un de cada tres habitatges de lloguer de les capitals de província compleix el límit establert per l'Estat, segons l'anàlisi 'Impacte del bo jove segons l'oferta i els preus' fet pel portal immobiliari. Així i tot, Barcelona, Palma, Bilbao, València i Madrid són les més perjudicades pels preus que tenen els habitatges en aquestes zones, essent la capital balear la segona més afectada.

Per aquest motiu, algunes comunitats establiran el límit del preu del lloguer fins als 900 euros mensuals, una possibilitat que està inclosa en la norma. En aquest cas, segons l'estudi de Fotocasa, un 71% de l'oferta d'habitatges de lloguer de les capitals de província complirien amb el nou límit, tot i que es precisa que només es podria dur a terme a les zones amb preus tensats, com és el cas de Palma.

A més, en comparació amb gener d'aquest any, l'oferta d'habitatges de lloguer de menys de 600 euros s'ha reduït en quasi sis punts percentuals fins a juny, passant del 38,8% al 33,02%. "És una xifra molt escassa, que es va reduint cada vegada més per la pujada continuada dels preus del lloguer. Això vol dir que la majoria dels joves que necessiten ajuda es quedaran al marge", ha indicat la directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos.

stats