Economia 04/04/2019

El Palau de Congressos assegura que eixugarà el deute amb l'Ajuntament de Palma en "tres o quatre anys"

Des de l'obertura de les instal·lacions s'ha baixat la factura pendent de 32 a 13 milions d'euros

Carles Tudurí
2 min
El Palau de Congressos assegura que eixugarà el deute amb l'Ajuntament de Palma en "tres o quatre anys"

PalmaLa presidenta del Palau de Congressos, Joana Maria Adrover, ha assegurat aquest dijous que aquesta entitat eixugarà el deute que manté amb l'Ajuntament de Palma "en tres o quatre anys" sempre que es mantingui l'actual evolució econòmica del sector d'esdeveniments, que està possibilitant a l'empresa que explota el Palau obtenir més bons resultats que no s'esperaven.

Adrover, que també és regidora de Turisme de l'Ajuntament, ha explicat que d'ençà que es posà en marxa el Palau de Congressos s'han aconseguit pagar 19 dels 32 milions pendents, per la qual cosa el deute actual se situa en 23 milions. A més, ha destacat que amb la posada en marxa de les instal·lacions, a més que Melià hagi començat a cobrar pel lloguer del complex, s'han deixat de pagar els grans costos que implicava aquesta infraestructura amb les portes tancades, de prop de tres milions d'euros a l'any.

L'Ajuntament cobra anualment 2,1 milions d'euros d'arrendament fix, als quals s'han d'afegir els prop de 823.000 euros rebuts com a renda variable durant el 2019. Per al 2019 la previsió és de 853.000 euros, un 3,7% del total. Aquests cànons permetran a l'Ajuntament cobrar poc més de 7,5 milions d'euros d'ençà de la inauguració del Palau, el 2017, fins al final del 2019.

La consellera de Turisme, Bel Busquets, també ha participat en la presentació dels resultats del Palau de Congressos durant el 2018 i ha destacat que s'hi varen dur a terme 226 esdeveniments, amb 76.678 participants.

Per la seva banda, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que aquesta infraestructura és clau en el desenvolupament de la façana marítima de Palma. En concret, ha destacat la intenció de convertir la zona del Nou Llevant en un pol d'atracció de l'economia més creativa, per la qual cosa s'impulsa el projecte de conversió del passeig Marítim en un bulevard amb més de 2.000 arbres.

stats