Telefonia

Orange i MásMóvil negocien fusionar-se per crear el primer operador a Espanya

La nova companyia tindria un valor de 19.600 milions d'euros

2 min
Orange vol assegurar-se la tercera plaça al mercat espanyol.

BarcelonaOrange i MásMóvil han anunciat aquest dimarts que han començat un període de negociació en exclusiva per fusionar les dues companyies a Espanya. L'entitat resultant seria una joint venture controlada per Orange i MásMóvil al 50% i estaria valorada en 19.600 milions d'euros.

Les dues companyies asseguren que és una operació "atractiva", ja que els actius d'Orange Espanya (sense les seves torres de telefonia mòbil) arriben als 8.100 milions d'euros i els de MásMóvil als 11.500 milions d'euros, segons han especificat en un comunicat.

Les dues parts esperen tancar l'operació en el segon trimestre de l'any i obtenir l'aprovació reguladora a mitjans del 2023, en una fusió que servirà per testar si la Comissió Europea ha relaxat els seus criteris de competència, ja que suposa la fusió del segon operador del mercat i el quart.

L'entitat resultant no estarà consolidada al balanç de cap dels dos grups i les parts es reserven el dret a una oferta pública de venda en la qual l'operador francès tindria dret a prendre el control i consolidar l'entitat de manera opcional.

Tant el president i conseller delegat d'Orange, Stéphane Richard, com el conseller delegat de MásMóvil, Meinrad Spenger, han destacat la importància que adquireix la companyia amb aquesta operació per fer inversions en tecnologies com el 5G.

L'assessor financer d'Orange que s'està encarregant de les negociacions és Lazard, mentre que Goldmans Sachs Bank Europe és el de MásMóvil, que també ha comptat amb BNP Paribas com a assessor de finançament.

'Sorpasso' a Telefónica

Si la fusió s'acaba materialitzant, el nou grup seria el primer d'Espanya amb 7,1 milions d'usuaris de serveis fixos i 20,2 milions de línies mòbils. Telefónica té 5,8 milions de banda ampla fixa i una mica menys de 16 milions mòbils. Tot i això, en ingressos la joint venture quedaria per sota de Telefónica, amb 7.500 milions d'euros de facturació i un benefici brut d'explotació ajustat d'aproximadament 2.200 milions d'euros.

La xarxa de fibra òptica del nou grup superaria els 16 milions d'unitats immobiliàries i l'espectre 5G en la banda de 3,5 GHz de MásMóvil reforçaria el lideratge d'Orange en aquest apartat.

Amb la fusió, les parts esperen aconseguir un abast industrial que faciliti el desplegament del 5G i generi sinergies de més de 450 milions d'euros a partir del tercer any després del tancament de l'operació.

stats