Economia 29/06/2021

La nova aerolínia Uep Fly començarà a operar dia 15 de juliol

La companyia aèria funcionarà en l'àmbit interilles amb deu freqüències diàries entre Palma, Eivissa i Menorca

2 min
Els vols interilles tindran un preu màxim de 28 euros pels residents a les Illes Balears

PalmaLa connectivitat interilles tindrà un nou sustent amb la nova aerolínia Uep Fly que operarà entre els aeroports de l'Arxipèlag a partir de dia 15 de juliol. De moment hi haurà una flota de tres avions ATR 72 de 69 places cadascun i la base de les operacions estarà establerta a l'aeroport d'Eivissa. Segons ha explicat el conseller de Uep Fly a la presentació de l'aerolínia, Javier Taibo, de moment l'empresa crearà 50 llocs de feina. A més, ha evidenciat que, tot i iniciar les seves operacions en un moment de variabilitat del mercat per la situació sanitària, l'empresa planeja augmentar freqüències entre les illes, però també connectar-se amb la Península i fins i tot certes ciutats europees.

"És un projecte que fa temps que estem pensant", ha destacat Javier Taibo, a part de referenciar que s'han sentit amb molt de suport per part del Govern illenc. De fet, el conseller de Mobilitat, Josep Marí, ha celebrat enèrgicament l'arribada de l'aerolínia a l'àmbit de les Illes Balears. Segons ha explicat, suposarà un increment de la connectivitat amb Menorca d'un 51% i amb Eivissa un 28%. "És una fantàstica notícia que ajudarà tant al sector turístic com a la vertebració del territori de la nostra Comunitat", comunicava el conseller, a part d'agrair personalment el fet que en moments complicats com el que viuen les empreses vulguin invertir en projectes com aquests a les Balears.

Els més barats del mercat

Un tema molt important al voltant d'aquesta nova companyia és el del preu dels viatges. Segons ha explicat el director de Uep Fly, Rafael Gallego, els preus estaran basats a fer rendibles els vols. "A l'entrada al mercat hi haurà una contenció per poder-nos mantenir", ha dit, però alhora també ha anunciat que no tenen dubtes que seran els més barats del mercat i que llançaran una promoció per iniciar la seva activitat. Alhora, el director general de Transport Aeri, Xavier Ramis, ha constatat que el preu màxim d'aquests vols que uniran a les Illes s'estipularà en 90 euros sense descompte de resident. Per la gent empadronada a les Balears el preu límit serà de 28 euros.

Els projectes de futur de l'empresa filial de Swift Air semblen ser concisos. Amb motiu de ser una empresa supeditada a Swift, Uep Fly podrà disposar de nous avions per la flota quan sigui necessari, segons ha explicat el seu conseller Taibo, a part d'evidenciar que la connectivitat amb la Península es posarà en marxa dins aquest 2021 i que serà amb aeroports no convencionals, és a dir, ni Madrid ni Barcelona, per exemple. Segons han dit, volen ser una alternativa, no una molèstia.

stats