Comerç
Economia 06/09/2022

Els nous vals de descompte de Palma s'aplicaran a serveis com perruqueria i mecànica

Cada ciutadà disposarà d'un màxim de vuit bons de 20 euros per cada compra a partir de 35 euros

ARA Balears
2 min
La nova campanya de vals de comerç començarà l'11 d'octubre

PalmaLa nova convocatòria dels vals comercials de l'Ajuntament de Palma es posarà en marxa el mes que ve. La campanya de bons començarà dia 11 d'octubre i acabarà dia 20 de novembre.

Cada ciutadà, que tingui DNI o NIE i més de 16 anys, disposarà d'un màxim de vuit vals. Per poder beneficiar-se de 20 euros de descompte s'haurà de fer una despesa mínima de 35 euros; el descompte per persona pot arribar a ser de 160 euros.

Enguany, els vals també es podran bescanviar per serveis com tallers mecànics, ortodòncia, perruqueries i fisioterapeutes, a més dels productes habituals. Els pròxims dies es firmarà un conveni de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Mallorca, com ja es va fer a l'edició anterior, per tal que s'encarregui del seu suport logístic i així augmentar el nombre de comerços adherits.

Una altra de les novetats és l'augment del pressupost que Cort hi destinarà, de gairebé 2 milions d'euros. Encara falta, però, que aquest dimarts la Junta de Govern local aprovi la campanya.

Els vals són "una inversió municipal en comerç de proximitat que fa valdre el nostre comerç, les nostres empreses i els nostres autònoms", ha afirmat el batle de Palma, José Hila. En total, es posaran en circulació 96.164 vals.

Com funcionen els vals?

Els vals s'han de sol·licitar directament als establiments comercials adherits al programa en el moment de la compra. És a dir, no és necessari descarregar-los prèviament.

El repartiment es farà en diferents fases. Primer, s'alliberaran un terç del total dels vals. Seguidament, es dotarà amb una segona tanda a tots els establiments que n'hagin exhaurit un 40%. Finalment, la tercera fase suposarà una redistribució dels vals que no hagin estat aprofitats entre aquells establiments que hagin superat el 100% de bescanvis a la primera fase i el 40% de vals bescanviats a la segona.

stats