Economia 11/11/2021

Negueruela assegura que "la recuperació econòmica serà el 2022"

El portaveu del Govern ha valorat "les grans xifres" que reflecteix la memòria del CES

ARA Balears
1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negeruela.

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha valorat de manera positiva "les grans xifres" que reflecteix la memòria del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES). Negueruela ha assegurat que "la recuperació econòmica serà el 2022".

Així s'ha expressat el conseller durant l'acte de presentació de la memòria, que s'ha fet aquest dijous a Palma. Segons ha informat Europa Press, Negueruela ha recordat que les Illes han caigut un 20,6% del PIB, tot i que la previsió inicial era d'un 28%, "gràcies a les ajudes i prestacions que s'han afegit a l'esquema de protecció". Així mateix, ha elogiat "l'esforç fet per les organitzacions sindicals i empresarials de Mallorca per aconseguir que s'entengués un model de protecció que necessitaven les Balears".

En aquest sentit, el conseller ha assenyalat també que l'ocupació a l'Arxipèlag se situa pràcticament en els nivells prepandèmia, ja que el tercer trimestre d'enguany ha registrat 610.000 persones ocupades, mentre que el 2019 eren 619.000. "Estam convençuts que la recuperació serà el 2022", hi ha insistit Negueruela, qui ha afegit que "en menys de dos anys es recuperarà pràcticament el nivell d'ocupació general".

Amb tot, el portaveu de l'Executiu ha manifestat que els reptes del Govern per als pròxims mesos i anys són accelerar la transformació social de les Illes, millorar el model econòmic i redistribuir millor la riquesa. "Hem passat la crisi de la millor manera que se'ns ha ocorregut i ara ens toca projectar el futur que desitjam per a les Balears amb una millora permanent i una mirada llarga al futur", ha conclòs Negueruela.

stats