Finances personals
Economia 11/06/2023

Els millors dipòsits on posar els teus estalvis

Amb el preu del diner a l'alça, l'oferta d'aquest producte tradicional és escassa

2 min
La banca apunta a l’Íbex-35

BarcelonaSi estàs pensant a contractar un dipòsit bancari, aquestes són algunes de les opcions que hi ha a Espanya. Has de recordar que els teus estalvis estaran protegits pel Fons de Garantia de Dipòsits, que cobreix fins a 100.000 euros per compte i titular, en una protecció que només està vigent en dos tipus de productes: comptes corrents i dipòsits. Això afecta els bancs espanyols i els bancs estrangers que tenen a l’Estat una filial (com és el cas de Deutsche Bank), però no a aquells que operen aquí a través d’una filial (com passa en el cas de l’holandès ING Direct, on la garantia la posen els Països Baixos). 

Cal recordar que un dipòsit és un producte bancari pel qual el client deixa els seus estalvis durant un període de temps a canvi d’una rendibilitat que l’entitat li retorna en forma d’interessos. Sovint aquest producte prohibeix al client disposar d’aquests diners durant el termini fixat i paga la rendibilitat promesa en el moment del venciment, quan el client recupera els estalvis. En una minoria de casos, el pagament d’interessos es porta a terme de manera trimestral. El termini més habitual és a dotze mesos, però també n’hi ha de sis mesos, de dos anys o de tres. 

Comparadors com Roams Finanzas ofereixen informació exhaustiva d’aquest producte en totes les entitats; us deixem aquí tot just un recull de l’oferta comercial de les principals entitats que operen a Espanya. 

Banco Santander

L’entitat dels Botín no ofereix ara mateix dipòsits amb l’interès garantit. A través de la seva marca digital, Openbank, el primer banc espanyol en actius ofereix un dipòsit amb un interès de l’1,75%. Si s’hi trasllada la nòmina, el retorn puja al 2,75%. 

BBVA

La segona entitat espanyola ofereix un producte amb un tipus d’interès de fins al 0,65% per dipòsits a termini fix. 

CaixaBank

L’entitat catalana amb seu a València no ofereix dipòsits a termini fix actualment, però sí alternatives similars, com un compte d’estalvi (Mi Hucha) que no ofereix retribució al client o CaixaFuturo, que planteja assegurances d’estalvi que requereixen aportacions mensuals i dona una retribució del 0,06%. 

Banc Sabadell

Com en el cas de CaixaBank, tampoc té dipòsits a termini fix des d’aquest mes de juny. Ofereix alternatives, com el seu Compte Online, que ofereix un 2,5% d’interès. 

Bankinter

El cinquè banc cotitzat espanyol ha reduït la seva oferta de dipòsits, però sí que ofereix un producte prou sofisticat: un termini fix en dòlars a partir de 15.000 dòlars, amb una rendibilitat del 3,84% a sis mesos i del 4% a 12 mesos. Els comptes Bankinter remunerats poden ser una millor opció.

Mediolanum

La filial espanyola del banc italià ofereix diferents dipòsits, incloent-hi el dipòsit de Benvinguda. Aquest producte ofereix una remuneració del 4% en un termini de sis mesos i a partir dels 2.000 euros. 

Renault Bank

Un dels millors dipòsits disponibles a Espanya l’ofereix la marca financera de l’automobilística Renault: té un retorn del 3,34%, demana un mínim de 500 euros i està vigent durant 24 mesos. En aquest cas, el pagament d’interessos que rep el client és trimestral.

stats