Economia 22/06/2018

Més del 70% dels atesos en un conflicte laboral són dones

El Govern disposa de dos psicòlegs que ajuden en els serveis d'intermediació de Salut Laboral

C. Tudurí
1 min
Més del 70% d'usuaris del servei d'intermediació de salud laboral són dones

PalmaMés d'un 70% dels usuaris del gabinet de psicosociologia aplicada de Salut Laboral del Govern són dones, segons les dades aportades per la Conselleria de Treball. Aquest departament, que disposa de dos especialistes, s'encarrega de fer una tasca d'intermediació entre empreses i treballadors que sofreixen qualsevol tipus de problema de salut laboral, ja sigui assetjament o estrès provocat per una mala organització de l'empresa.

Així, durant el 2017, aquest gabinet va haver de realitzar un total 101 intermediacions: 29 dels usuaris eren homes i 72 dones. A l'any anterior la proporció es va mantenir: de 97 casos registrats, 27 varen ser d'homes i 70 de dones.

Des del Govern s'explica que aquest tipus de servei s'ha reforçat recentment, ja que els anys anteriors només hi havia un especialista. El departament actua a petició d'alguna de les parts, tot i que normalment és el treballador qui demana la mediació.

Des de CCOO es va destacar recentment en unes jornades sobre assetjament laboral duita a terme a Palma que aquestes situacions afecten tot tipus de sectors econòmics, encara que darrerament es detecten més problemes a l'àmbit de la neteja i de la sanitat, on les dones ocupen un major nombre de llocs de feina.

stats