Economia 26/04/2022

Mallorca tendrà 75.000 cotxes de lloguer aquest estiu

Són gairebé la meitat dels que hi havia abans de la pandèmia durant la temporada alta

1 min
Cotxes de lloguer arribant a Eivissa, en una imatge d'arxiu

PalmaMallorca tindrà aquest estiu un total de 75.000 cotxes de lloguer per cobrir la demanda que hi haurà a l'illa. Aquesta xifra suposa gairebé la meitat que hi havia abans de la pandèmia del covid-19, quan hi havia en oferta una flota d'entre 125.000 i 130.000 cotxes. Així ho ha assegurat a l'ARA Balears el president de l'Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles amb i sense Conductor de les Balears (AEVAB), Ramon Reus, que també ha remarcat que s'espera una bona temporada d'estiu.

"Després d'una bona Setmana Santa, el mes de maig també s'espera que hi hagi bones xifres, que, si no canvia res, s'allargaran durant l'estiu", ha dit el president de l'agrupació. En aquest sentit, ha explicat que abans, amb les ofertes "enganyoses" que llogaven el cotxe per cinc euros el dia, hi havia molta més gent que llogava un vehicle. Ara, però, després de la pandèmia, els preus dels cotxes s'han encarit i la pujada de preu per llogar un vehicle que hi va haver l'any passat es mantindrà.

Respecte de l'arribada els darrers dies de flota nova, Reus ha explicat que durant la Setmana Santa van intentar cobrir la demanda amb els cotxes que s'havien quedat durant l'hivern, però que quan van veure que augmentaven les reserves, van demanar més cotxes. No obstant això, la vaga de camioners va fer que tardassin més a arribar. Així mateix, ha remarcat que després del mes de maig ja no arribaran més vehicles de lloguer a l'illa perquè "si es manté un preu lògic, els 75.000 que tenim ara són suficients per cobrir la demanda".

stats