Economia 16/04/2018

Només quatre inspeccions de control alimentari a les Illes Balears en quatre d'anys d’activitat

L'Agència d'Informació i Control Alimentaris AICA imposa dues sancions greus pel retard en el pagament

Ara Balears
1 min
Com menjam a les Balears?

PalmaL’Agència d’Informació i Control Alimentaris, AICA, ha imposat un total de dues sancions a les Illes Balears entre 2014 i 2017, els seus primers anys d’activitat, en què només ha inspeccionat quatre empreses d'aquesta comunitat.

Les dues sancions han estat conseqüència de quatre inspeccions realitzades a la nostra comunitat, tres de les quals es varen dur a terme al sector de la fruita i l'hortalissa i un al sector vitivinícola, i han estat provocades pel retard en el pagament. Així ho ha anunciat José Miguel Herrero, director de l’Agència d’Informació i Control Alimentaris, AICA, en la presentació dels resultats de l'activitat de l’entitat. Segons Herrero, “a les Illes el 50% de les inspeccions han acabat en sanció”, la xifra més alta en comparació amb la resta de sancions interposades a la resta de l'Estat espanyol. Les empreses sancionades “tenen seu a les illes Balears” i les sancions interposades han estat de caràcter greu, que han suposat multes per valor de 3001 euros per a cada empresa.

AICA posarà en marxa una campanya per extremar la vigilància a les Balears

En el conjunt de l'Estat espanyol, AICA ha dut a terme, entre 2014 i 2017, 3.699 inspeccions, 922 de les quals han acabat en sanció.

El director d'AICA ha anunciat que l'agència llançarà els propers mesos una campanya especial de vigilància del sector agroalimentari a les illes Balears.

stats