Economia 16/02/2022

Les Kellys aplaudeixen la llei turística, però demanen anar més enllà

Les cambreres de pis han demanat que el pròxim pas sigui abaixar les càrregues laborals

ARA Balears
1 min
Una cambrera de pis treballant a un hotel de Platja de Palma.

PalmaLa presidenta de l'Associació Unió Kellys Balears, Sara Delmar, ha aplaudit la llei turística i l'obligació dels llits elevables, encara que ho ha considerat només una primera mesura "per anar més enllà, tallar les càrregues laborals i que s'apliquin els estudis de càrrega de treball".

Delmar i altres integrants del col·lectiu, han mantingut aquest dimecres una reunió al Consolat de Mar amb la presidenta del Govern, Francina Armengol. La presidenta ha celebrat que per primera vegada "una llei turística parla dels treballadors i les treballadores".

En declaracions als mitjans en finalitzar la trobada, Delmar ha qualificat de "bona notícia" que la reforma de la llei turística presentada divendres passat "es recordi dels treballadors, que han reflotat el turisme", i que s'activin mesures encaminades a reduir els accidents i les malalties laborals.

Armengol ha recordat que l'Institut Balear de la Seguretat i la Salut Laboral (Ibassal) ja té encomanat l'estudi sobre càrregues laborals per incorporar-lo al conveni del sector turístic el 2023. Així mateix, ha defensat que l'eix de la reforma de la llei turística parteix de la necessitat de vetllar igualment pels turistes i pels treballadors. "En ple segle XXI no es pot permetre que un treballador del sector turístic estigui abocat a acabar la carrera amb una malaltia laboral", ha remarcat.

stats