Economia 20/09/2019

Les Illes són la segona destinació de lloguer vacacional més demandada després de Faro

Un estudi de la plataforma Homeaway també situa la Comunitat en primer lloc pel que fa als viatges en grup o en família

Ara Balears
2 min
Platja de Santa Ponça

PalmaUn estudi de la plataforma de lloguer vacacional Homeaway sobre les destinacions estatals i internacionals dels usuaris europeus durant els mesos d'estiu situa les Illes com a segona elecció, només superades per Faro, a Portugal. Espanya és el país amb més destinacions en aquest rànquing, ja que Alacant i Màlaga s'hi situen en quart i cinquè lloc i Girona en el desè. Completen aquest llistat Var, Finisterre i Charente-Maritime, a França, Vorpommern-Ruegen, a Alemaya, i Cornwall, al Regne Unit.

De l'estudi també es desprèn que el Regne Unit, França, Itàlia, Portugal i Alemanya tenen Espanya entre els seus favorits. Els usuaris francesos han triat Girona, Alacant i les Balears per passar les seves vacances, mentre que els viatgers anglesos s'han centrat en les Balears, Màlaga i Alacant; els usuaris alemanys, en les Balears, Girona i Màlaga; els italians en les Balears, Barcelona i Las Palmas, i, finalment, els portuguesos, en Huelva, Màlaga i les Balears.

La costa mediterrània, l'elecció del turistes estatals

Els usuaris estatals de la plataforma, a diferència dels veïns europeus, tenen preferència per les destinacions del seu propi país per gaudir de les seves vacances a l'estiu. La costa mediterrània copa la classificació i deixa clar que els viatgers estatals de la plataforma tenen predilecció per les destinacions de sol i platja. Concretament, entre les deu destinacions més demandades a l'estiu, nou són províncies de la costa mediterrània: Alacant, Màlaga, Cadis, Illes Balears, Almeria, Girona, Tarragona, València i Múrcia (per aquest ordre). Astúries és l'única no mediterrània en la classificació.

Les Illes, primera elecció dels grups

En darrer lloc, les dades analitzades també revelen que Espanya és una de les destinacions preferides pels grups de quatre persones (famílies o amics) entre els europeus. Entre els deu primers es troben, en primer lloc, les Illes Balears; Alacant, en tercer lloc; Màlaga, en el cinquè, i Girona, en el sisè.

stats