Hoffman confirma la celebració del MWC aquest juny

L'empresa organitzadora manté el congrés presencial malgrat les cancel·lacions d'alguns dels principals expositors

2 min
El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, en una imatge del 2020.

John Hoffman, conseller delegat de GSMA, empresa organitzadora del Mobile World Congress, ha confirmat aquest dijous la celebració presencial de l'edició d'aquest any a Barcelona, prevista entre el 28 de juny i l'1 de juliol.

El directiu de GSMA ha assegurat que la trobada tindrà lloc tal com estava previst, tot i l'onada de cancel·lacions d'algunes de les principals companyies participants que s'ha produït en els últims mesos. "Falten dotze setmanes per al MWC2021. Ens hi veiem!", ha declarat Hoffman en un missatge enviat per correu electrònic als participants de l'esdeveniment.

Després de l'anul·lació de la trobada presencial del 2020 per l'allau de cancel·lacions de participants a causa de la creixent pandèmia del covid-19, GSMA i les administracions públiques catalanes volen que l'edició d'enguany se celebri, encara que sigui amb un nombre de visitants inferior al dels congressos passats. No obstant, a principis de març es va produir un degoteig de cancel·lacions per part d'algunes de les companyies que havien confirmat inicialment la seva presència al certamen del 2021.

La sueca Ericsson va ser la primera en anunciar que no participaria al MWC el dia 9 de març, i la van seguir altres gegants del sector de les telecomunicacions i internet, com ara Microsoft, Facebook, Sony, Nokia, Cisco, Oracle, British Telecom, Google o Intel. Davant d'aquesta situació, els organitzadors es van marcar finals de març com la data límit per decidir si es tornava a anul·lar l'edició o es feia totalment virtual, si s'ajornava fins a la tardor o si es mantenia en les dates previstes. El missatge de Hoffman confirma l'última opció, que era la que el mateix directiu havia defensat des de l'anunci de noves cancel·lacions.

"Sabem que no tothom hi podrà participar en persona i no hi ha cap problema, perquè augmentarem l'esdeveniment físic amb la nostra programació virtual per portar-te els continguts del certamen", ha indicat Hoffman en el missatge. El directiu s'ha mostrat "il·lusionat" i "esperançat" de poder "convocar tot els nostre ecosistema" en una nova edició del Mobile.

Facilitats als participants

El missatge de Hoffman arriba l'endemà que el govern espanyol comuniqués que posarà facilitats perquè els congressistes estrangers puguin arribar a Barcelona per assistir al Mobile, tot i les restriccions de moviments a tercers països imposades per la pandèmia. Així mateix, fa uns dies GSMA va anunciar una rebaixa del 27% en el preu dels abonaments per al congrés.

stats