Economia 09/12/2020

El preu del lloguer de l'habitatge a les Illes baixa un 9,7% el novembre, segons Fotocasa

En comparació amb l'octubre, disminueix un 2,6%

Ara Balears
1 min
Les Balears varen ser la segona comunitat amb la mensualitat més cara.

PalmaEl preu del lloguer ha baixat un 9,7% el novembre a les Balears respecte del mateix mes de l'any passat, amb 11,34 euros el metre quadrat de renda mensual, el descens més gran de l'any, segons Fotocasa. A les Illes, el preu de l'habitatge per llogar disminueix un 2,6% en comparació amb l'octubre, el tercer descens entre les comunitats, només superat per la Rioja (-3,9%) i les Canàries (-2,8%), segons ha informat l'agència Efe.

Quant al rànquing de comunitats autònomes, l'Arxipèlag és la quarta més cara, només per darrere de Madrid (14,23 euros el metre quadrat), Catalunya (14,08 euros el metre quadrat) i el País Basc (13,28 euros el metre quadrat).

El portal Pisos.com indica que les Balears són la segona regió que menys ajusta el preu del lloguer respecte de l'any passat, amb una baixada d'un 1,09% en els habitatges disponibles a l'Arxipèlag. Segons aquesta web, l'habitatge a les Illes el novembre va tenir una renda mitjana de 1.409 euros al mes i una superfície mitjana de 133 metres quadrats, que caigué un 2,8% respecte de l'octubre, la major baixada de l'Estat.

Les Balears varen ser la segona comunitat amb la mensualitat més cara, segons les dades d'aquest portal, només per darrere de Madrid (1.656 euros al mes). A més, Palma va registrar una renda mitjana de 1.271 euros al mes. Va ser la quarta capital més cara i marcà una caiguda interanual d'un 7,4%.

stats