Economia 01/12/2016

De Guindos diu que subhastarà BMN abans d'estudiar la fusió amb Bankia

El ministre d'Economia avança que només tirarà endavant la integració si no hi ha ofertes "interessants" per comprar BMN

Ara
1 min
Rescatar Bankia va requerir una inversió de 22.500 milions d’euros de diners públics.

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dijous que el govern espanyol subhastarà BMN, entitat controlada en un 65% per l'Estat, abans d'estudiar la seva possible fusió amb Bankia, també pública al 65%. Si les ofertes per BMN són "interessants" per als contribuents, el ministre ha garantit que donarà llum verda a la seva venda.

De Guindos ha confirmat que s'obrirà un període en què les entitats interessades en BMN podran fer ofertes per aquest banc. "Si les ofertes no són interessants per als contribuents, anirem a la segona fase", ha avançat, en declaracions als mitjans des de Suïssa.

El ministre ha afirmat que la subhasta es farà amb "absoluta transparència" i hi podran ofertar les entitats que considerin que "val la pena". Fins ara, BMN ha rebut 1.645 milions d'euros en ajudes públiques per sanejar els seus comptes. De Guindos ha explicat que si no hi ha cap oferta interessant, el govern començarà a estudiar la fusió de Bankia i BMN.

De Guindos ha dit que "entén" les crítiques dels banquers després de l'anunci del govern espanyol que estudiava la fusió entre totes dues entitats públiques. "A vegades no les comparteixo", ha matisat el ministre. La setmana passada, el conseller delegat d'Ibercaja, Víctor Iglesias, va declarar el seu interès en el banc públic BMN per la seva posició consolidada a Granada, Múrcia i les Balears.

L'Estat controla al voltant d'un 65% de Bankia i BMN. El termini per desinvertir en Bankia expira a finals del 2017, mentre que el de BMN ho fa el març del 2018. Tot i així, segons fonts citades per Europa Press, l'executiu espanyol planteja allargar aquests terminis durant el consell de ministres d'aquest divendres.

stats