Comerç
Economia 19/08/2022

El Govern invertirà un milió d'euros en "bons comercials", en una nova campanya per enfortir el petit comerç

Cada ciutadà disposarà de quatre bons i un màxim de 60 euros de descompte

ARA Balears
1 min
Un carrer comercial de Palma.

PalmaEl Govern invertirà un milió d'euros en "bons comercials" en una campanya d'estímul als petits i mitjans comerços de les Balears, que mobilitzarà més de tres milions d'euros en "consum de proximitat". Els bons de descompte seran de fins a 60 euros i es podran bescanviar als comerços de les Illes adherits a partir del 4 d'octubre, ha explicat el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado.

El termini perquè els comerços s'apuntin a la campanya estarà obert des d'aquest divendres, 19 d'agost, fins dia 18 de setembre. "Amb la posada en marxa d'aquesta nova edició dels bons, el Govern reforça el comerç local, en sintonia amb l'estratègia d'impuls als sectors productius. La venda al detall ha de guanyar pes dins del model econòmic balear", ha explicat Jurado.

En aquest sentit, l'objectiu del programa és "fomentar les vendes de les empreses de venda al detall" i "enfortir el petit comerç en establiments oberts al públic per autònoms, microempreses i petites empreses".

Com funciona?

La campanya estarà en marxa fins al 31 de desembre o fins a exhaurir el pressupost. Es repartiran 67.000 abonaments de 15 euros que es podran utilitzar en compres superiors a 30 euros.

Cada ciutadà que tingui més de 16 anys disposarà de quatre bons i un màxim de 60 euros de descompte. Per bescanviar-lo, els comerços sol·licitaran al client el DNI o document equivalent per verificar que compleix els requisits i que té saldo disponible.

stats