Fons europeus
Economia 29/08/2022

El Govern ha iniciat el 60% dels projectes estratègics finançats amb fons europeus

A les Illes ja s'han assignat 1.105 milions d'euros dels 1.500 prevists

1 min
Negueruela i Company en la roda de premsa posterior al Consell de Govern

PalmaEl 60% dels 58 projectes emmarcats dins el Pla estratègic autonòmic de les Balears ja s'han iniciat, segons ha explicat aquest dilluns el conseller de Cultura, Universitat i Fons Europeus, Miquel Company, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Així, fins ara l'Executiu ha assignat 1.105 milions d'euros dels 1.364 milions que es destinaran a la totalitat dels projectes. A més, segons ha apuntat Company, les Illes tenen 400 milions més preassignats, per la qual cosa se superarien els 1.500 milions prevists.

"Les Balears continuen liderant l'execució dels fons Next Generation, feim un esforç perquè arribin a la totalitat de beneficiaris, específicament en el sector privat i amb una mirada especial a les petites i mitjanes empreses (Pime)", ha incidit el conseller. En aquest sentit, fins ara unes 1.000 empreses illenques ja han rebut fons europeus, i es preveu que un 60% de les convocatòries públiques vagin dirigides a les Pime. "L'equilibri entre el sector públic i el privat serà una realitat entre el 2022 i el 2023", ha assenyalat Company.

A més, el conseller ha destacat que les Balears, que representen un 2,5% de la població de l'Estat, rebran un 4% dels fons europeus. Així, dels 21 expedients iniciats a final de desembre de 2021 s'han passat als 101 del 30 de juny, data de la qual es tenen les darreres dades. Per fer el seguiment de l'execució dels fons europeus, Company explicarà cada tres mesos en el Consell de Govern els expedients que es vagin aprovant.

Segons ha declarat el conseller, d'entre els 58 projectes considerats estratègics es destaquen els 76 milions destinats a la reforma i ampliació de l'Hospital de Manacor, els 24 milions per augmentar l'oferta de places d'Educació Infantil i els 34 milions destinats a millorar i incrementar l'oferta de formació professional, entre d'altres.

stats