Economia 10/03/2020

El govern espanyol cancel·la els viatges de l'Imserso durant un mes

La decisió pot provocar tancaments a hotels de les Illes que esperaven l'arribada del turisme estatal

Ara Balears
2 min
Es suspèn la licitació dels viatges de l'Imserso a petició del sector hoteler

PalmaEl consell de ministres ha acordat la cancel·lació dels viatges de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) durant un mes per "evitar el desplaçament de la població fràgil davant una possible infecció de coronavirus". Segons ha informat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, l'objectiu és "minimitzar els riscos". Illa ha explicat que com a mesura extraordinària davant l'expansió de la Covid-19 a Espanya, els viatges de l'Imserso queden suspesos, com a mínim, fins al mes d'abril.

La cancel·lació ha encès les alarmes al sector hoteler de les Illes Balears. Segons la previsió inicial, durant el 2020 els hotels de l'Arxipèlag esperaven més de 157.000 turistes i alguns dels establiments turístics que col·laboraven amb el govern espanyol en l'organització dels viatges de l'Imserso havien obert les seves portes per a l'arribada d'aquests grups turístics. Els primers grups de la temporada de l'Imserso 2019-2020 varen començar a arribar a les Illes el mes de novembre de l'any passat i, segons la programació, continuaran fins al juny, encara que la majoria dels viatges s'havien de dur a terme abans del mes de maig i encara no es coneix quin nombre de turistes podrà arribar finalment a les Illes Balears.

La majoria dels viatges organitzats per l'Institut de Majors i Serveis Socials tenien Mallorca com a destinació, concretament, els hotels de la Platja de Palma i Magaluf. Segons ha informat 'Diario de Mallorca', la cancelació d'aquests viatges ha provocat ja el tancament d'alguns hotels a la zona de Calvià i no es descarta que més establiments turístics es vegin obligats a tancar les seves portes davant la manca de clients després de la cancel·lació dels viatges de l'Imserso.

stats