Energia
Economia 11/08/2022

El Govern assegura a les patronals que el Ministeri "donarà marge" per complir les mesures d'estalvi energètic

El director general de Comerç, Miquel Piñol, assegura que “no hi ha actitud punitiva per part del govern”

ARA Balears
1 min
Comerços de Palma

PalmaEl Govern ha traslladat a les patronals del comerç que la ministra de Transició Energètica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, "donarà marge" als comerços per complir el Reial decret d'Estalvi Energètic. Així ho han dit a la Mesa de Seguiment que van fer aquest dimecres, que es va convocar per traslladar als representants de totes les patronals del sector els continguts tractats en la Conferència Sectorial del passat dilluns.

En aquest sentit, el director general de Comerç, Miquel Piñol, va traslladar als assistents la determinació del Ministeri d'implementar el Reial decret d'estalvi i eficiència energètics, però "fer-ho de manera flexible", tant en els temps com en els marges d'aplicació de les mesures corresponents. “No hi ha actitud punitiva per part del govern”, ha destacat Piñol. El director general de Comerç també va voler resoldre alguns dels dubtes plantejats des de les patronals i va insistir a assenyalar que es tracta de “una norma flexible i de sentit comú”.

Així, va recordar la prevalença de la normativa laboral sobre el decret energètic o la possibilitat d'implementar alternatives que resultin eficients i garanteixin el tancament tèrmic. També va insistir que el tancament de llums a partir de les 22 h només s'aplica a comerços despoblats i que es tindrà en consideració la particularitat d'aquells comerços que, per les seves diferents gammes de productes, requereixin específicament temperatures diferents en diferents àrees.

En la reunió, que es va fer telemàticament, hi van participar representants de les patronals del sector del Comerç de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, entre elles Afedeco, Pimeco, PIME Comerç, ANGED, Ascome (Menorca), i PIME Mallorca.

stats