Economia 22/12/2020

El Fogaiba destina 930.000 euros en ajudes al sector agrari

Els doblers s'invertiran en assegurances agràries, accions formatives en el sector, el benestar animal boví i també el foment de les races autòctones

Ara Balears
1 min
Vidal presenta “una llei més agrària i menys urbanística”

PalmaEl Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba), organisme que depèn de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha obert una línia d'ajudes de 930.000 euros que destinarà a les assegurances agràries, a les accions formatives en el sector, al benestar animal boví i també en el foment de les races autòctones, entre d'altres. Pel que fa a les ajudes per a la contractació d'assegurances agràries, amb les quals es vol fer front a les adversitats climatològiques, s'hi destina un màxim de 300.000 euros, amb possibilitats d'ampliar els crèdits.

També s'ha obert la convocatòria de les ajudes per al foment del sector del trot corresponent a l'any 2020 amb un import màxim de 50.000 euros. A més, s'han convocat les ajudes per implantar la certificació de benestar animal de les explotacions de boví de llet, amb una subvenció d'un pressupost màxim de 50.000 euros.

Des de la Conselleria també es volen oferir cursos de formació no reglada dirigits a persones que desenvolupin la seva activitat en els sectors agrari i alimentari per fomentar la innovació a les seves explotacions, així com assegurar les bones pràctiques agràries o una gestió sostenible. En aquest cas s'hi destina un import màxim de 350.000 euros. La línia d'ajudes també inclou 180.000 euros que es destinaran al foment de les races autòctones de les Balears.

stats