Economia 04/02/2022

La FEHM anuncia que el 42% dels seus hotels estaran oberts al març

Pel que fa al mes de febrer, la quota d'obertura se situa en un 26%

ARA Balears
1 min
Hotel Melià a Magaluf.

PalmaLa planta hotelera de Mallorca comença a obrir i ho fa amb bones previsions. Avui dia, hi ha un 26% de la planta hotelera oberta, però es té previst que al març s'arribi a un 42%. Unes xifres que la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i l'Agrupació de Cadenes Hoteleres (AHC) han valorat positivament.

Així doncs, aquest mes de febrer obriran les portes 201 establiments hotelers de la federació. Una tendència que continuarà pujant al març, quan 4 de cada 10 hotels estaran oberts, amb 344 establiments. Malgrat aquestes bones xifres, segons la FEHM, encara no s'arriba als nivells del 2019, i s'està entre un 5-10% per sota.

Dures crítiques al govern de l'Estat

Tant la FEHM com l'AHC carreguen molt fort contra el Govern i les "traves d'entrada dels menors d'entre 12 i 18 anys". Segons expliquen, recriminen al Govern que els exigeixi la pauta completa de vaccinació per tenir el certificat covid. Per aquest motiu, diuen, creuen que hi ha "absència de reacció governamental que fa perdre quota de mercat britànic, que podrà optar per altres destinacions competidores".

A partir de l'11 de febrer, els viatgers vacunats amb pauta completa no hauran de sotmetre's a cap prova diagnòstica en tornar al Regne Unit, afirma la FEHM. Creuen que és un avantatge competitiu que "s'està desaprofitant" i per això demanen una "rectificació immediata que permeti una alternativa real de viatge per al mercat britànic".

stats