Operacions empresarials
Economia 03/10/2023

Factorial compra l''start-up' madrilenya Fuell

Es tracta de la primera adquisició empresarial de l''unicorn' català dels recursos humans

1 min
L'equip directiu de l''start-up' catalana Factorial.

BarcelonaLa plataforma de gestió de recursos humans Factorial ha adquirit Fuell, una start-up espanyola de gestió de despeses empresarials. Amb aquesta operació, l'unicorn català busca ampliar els serveis a l'aplicació que ofereix als seus clients.

L'operació s'ha tancat per una xifra sense concretar i és la primera adquisició d'una altra companyia per part de Factorial, explica a l'ARA Bernat Farrero, cofundador i conseller delegat de l'start-up catalana. "Fins ara havíem absorbit dues companyies, però només pel talent", indica Farrero.

Fuell, amb seu a Madrid i creada el 2019, és una empresa especialitzada en gestió de notes de despeses que compta amb una cartera amb "diversos centenars de clients", ha comentat el cofundador de Factorial. "És un sector en el qual estem invertint molt", afegeix Farrero, ja que les empreses acostumen a dedicar un gran esforç en temps i personal de recursos humans a aquest tipus de tràmits, que sovint s'han de fer manualment. Factorial ja oferia serveis a la seva plataforma per gestionar-ho de manera automàtica, però amb la compra de Fuell espera ampliar-los i millorar-los. És per això que finalment Factorial ha decidit arriscar-se a "ajuntar talent" amb Fuell, afegeix.

Fundada el 2016 a Barcelona, Factorial es dedica a la venda de software de recursos humans per a empreses, amb el qual poden gestionar diversos àmbits de les relacions entre les companyies i els seus treballadors, com ara horaris, vacances o control de nòmines. La companyia, que té un miler de treballadors, va assolir fa un any la consideració d'unicorn –el cinquè fundat a Catalunya–, és a dir, una valoració de l'empresa superior als mil milions de dòlars.

stats