Economia 20/11/2018

Les 119 empreses de moda de Balears facturen 572 milions d'euros

El sector dona feina a les Illes a un total de 3.627 persones, principalment en empreses de calçat, pell i tèxtil

Ara Balears
2 min
Vestit arlequí de Muchache, de Sebastián Pons.

PalmaEl sector de la moda concentra en les Illes Balears 119 empreses, que facturen 572 milions d'euros i donen feina a 3.627 persones, segons el diagnòstic presentat a les empreses del sector en la primera reunió del projecte de desenvolupament estratègic i la posada en marxa del clúster de moda.

La meitat de les empreses són de calçat i articles de marroquineria, un 30% són marques de tèxtil i roba i el 20% restant són de fabricació i muntatge de joieria i bijuteria, segons ha informat la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria en un comunicat.

El director general de Política Industrial, Manel Porras, ha presentat el projecte de clúster, una iniciativa del Pla industrial que pretén establir un pla d'acció conjunt per incrementar la productivitat i la competitivitat del sector a totes les illes.

Porras ha donat a conèixer la primera fase del projecte a empresaris de totes les illes i ha destacat que "els principals reptes del sector són la millora de la formació, la innovació i la digitalització".

Porras ha assegurat que "la clau per augmentar la competitivitat del sector és la cooperació entre les empreses implicades".

La reunió entre l'administració i els empresaris, que ha tingut lloc a Mallorca i Menorca, ha servit per debatre i acordar els principals reptes amb vista al futur de la indústria de la moda a les Illes i la seva clusterització.

Entre les principals conclusions de l'estudi, realitzat per l'empresa Cluster Development, destaca la necessitat d'incrementar el grau d'especialització, la captació de clients a escala estatal i internacional, l'augment de la vendes en línia i la reducció i l'optimització dels costos de producció i logístics, entre d'altres.

El projecte de desenvolupament estratègic i la posada en marxa del clúster de moda de les Balears s'emmarquen en la línia de foment de clústers industrials del Pla industrial 2018-2025 de la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

L'objectiu és rellançar l'estratègia de clústers, ja que faciliten a les empreses compartir reptes estratègics, el desenvolupament de nous productes i serveis més rendibles. Aquesta actuació està cofinançada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional en el marc del programa FEDER de les Illes Balears per al període 2014-2020.

stats