Economia 25/04/2022

Diverses empreses de lloguer de cotxes no podran fer feina aquest estiu a Formentera

El Consell Insular els n'ha informat durant les darreres setmanes

ARA Balears
1 min
L'illa de Formentera

PalmaEl Consell de Formentera ha comunicat, durant les darreres setmanes, a tres empreses de lloguer de vehicles que no podran augmentar les seves flotes de vehicles o que, directament, no podran iniciar la seva activitat a l’illa durant el període de regulació de Formentera.eco. Cal tenir en compte que aquest període anirà del 15 de juny al 15 de setembre.

En concret es tracta d'una empresa de lloguer, que ja tenia autorització per llogar només turismes, que ha demanat incrementar la flota amb 200 cotxes i 1.000 motos; una altra que volia iniciar la seva activitat per llogar motos i una tercera que lloga vehicles a Eivissa i que ha demanat autorització perquè puguin accedir a Formentera.

Segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González, "en aplicació de la normativa de Formentera.eco, totes les empreses de lloguer de vehicles amb autorització per a aquest estiu han de disminuir la flota un 12% respecte del 2019, tal com s’ha comunicat durant aquest mes a les empreses del sector”. A més, ha afegit que "la regulació tampoc permet que noves empreses de lloguer iniciïn la seva activitat, ni que vehicles de lloguer de fora de l’illa puguin accedir a Formentera durant el període de regulació”.

A més, l’àrea de Mobilitat també ha comunicat a una empresa de vehicles de transport amb conductor (VTC) que tampoc poden operar durant el període de regulació. El Consell recorda que del 15 de juny al 15 de setembre els 49 taxis (25 ordinaris i 24 estacionals) seran els que disposin d’autorització per transportar passatgers amb vehicles tipus turisme.

stats