Inversió

DiCaprio entra com a inversor a la catalana SolarMente

La 'cleantech', amb seu a Barcelona, ja dona servei a tota la península Ibèrica i a les illes Balears

2 min
Els cofundadors de SolarMente, Wouter Draijer i VictorGardrinier

BarcelonaLa cleantech catalana amb seu a Barcelona SolarMente incorpora un nou inversor de categoria. Es tracta de l'actor Leonardo DiCaprio, que a més de la seva feina com a intèrpret fa anys que també inverteix en empreses del sector de la sostenibilitat i actua com a activista en aquest àmbit. Malgrat que l'import amb el qual DiCaprio ha entrat a SolarMente no és públic, segons l'empresa "aquesta relació reforça la posició de SolarMente com a referent en el sector de l'energia solar, impulsat pel seu innovador model de subscripció, que elimina les barreres cap a l'energia solar".

SolarMente és una start-up dedicada a l'assessorament i instal·lació de plaques solars. Va néixer el 2020 de la mà de l'holandès Wouter Draijer i el tècnic canadenc expert en innovació Victor Gardrinier amb l'objectiu "d'omplir de plaques solars un lloc que gaudeix de tantes hores de sol al dia com és Espanya". Inicialment el negoci se centrava principalment en la instal·lació: els clients donen l'adreça i el consum habitual d'energia i la calculadora de l'empresa fa els números per triar el kit solar més adequat. Un cop aprovat el pressupost, la companyia gestiona els permisos i posa els panells, i a posteriori aplica el seu software per millorar la instal·lació durant els següents 25 anys de vida que li queden.

Alhora, però, compten també amb un model de subscripció, a través del qual els consumidors poden finançar els panells solars sense fer una gran inversió de cop, un fre econòmic que tira enrere a l'hora d'entrar en el món de l'autoconsum. "La nostra missió és clara: proporcionar energia neta accessible per a tots. És un veritable honor col·laborar amb inversors internacionals com Leonardo DiCaprio, que comparteix la nostra visió i confia en la nostra capacitat per marcar el canvi", explica el conseller delegat de SolarMente, Wouter Draijer.

Expansió

Des de la seva creació l'any 2020 a Barcelona, SolarMente ha experimentat un creixement exponencial i ha iniciat la seva expansió per la península Ibèrica i les illes Balears. L'empresa té com a meta instal·lar més de 10.000 sistemes fotovoltaics en els pròxims anys i, segons expliquen, "el seu objectiu principal continuarà sent promoure l'accés a l'energia solar neta a través del seu innovador i senzill model de subscripció per oferir als clients una major flexibilitat i seguretat".

No és la primera empresa de l'Estat que integra DiCaprio com a inversor. La californiana Diamond Foundry, que té fàbrica a Extremadura i està dedicada a la fabricació de diamants sintètics –que serveixen per a joies però també per fer semiconductors–, també compta amb l'actor i protagonista de Diamants de sang com a accionista.

stats