Economia 22/10/2019

Nova crida que les empreses de les Illes es preparin per a qualsevol escenari del Brexit

La Cambra de Comerç de Mallorca ha acollit una jornada sobre el tema en què han participat prop de 75 entitats

Ara Balears
1 min
El Brexit segueix dividint la societat britànica

PalmaEls experts en comerç exterior han fet una nova crida durant una jornada que s'ha fet aquest dimarts a la Cambra de Comerç de Mallorca per tal que les empreses elaborin plans de contingència i estiguin preparades davant qualsevol escenari que pot plantejar el Brexit. Es tracta que les empreses siguin àgils per adaptar-se a la futura relació amb el Regne Unit de manera ràpida, ja que encara no està clar si la sortida serà amb acord o sense.

Durant la jornada s'ha traslladat a les prop de 75 empreses assistents orientacions en funció del seu sector i la seva relació amb el Regne Unit. S'han abordat els efectes que tindrà el Brexit en el comerç de béns, serveis, inversions i contractació pública. Per la seva banda, les empreses han plantejat els seus dubtes i incerteses sobre les qüestions que els preocupen i han rebut informació sobre el comerç de béns, serveis, inversions i contractació pública.

Entre els participants hi havia Antoni Mercant, president de la Cambra de Comerç de Mallorca, i Juan Ramon Calaf, director territorial de Comerç a Palma. Les ponències han estat a càrrec de Miguel Morey, cap de la Dependència Regional de Duanes i Impostos Especials de les Illes Balears; María Aparicio, subdirectora general de Comerç internacional de Serveis i comerç Digital, i Alicia Sánchez, subdirectora general d'Inspecció, Certificació i Assistència Tècnica.

Aquesta nova ronda de jornades s'uneix a les 60 jornades que ja s'han fet per tot Espanya, a les quals han acudit més de 2.500 empreses i associacions.

stats