Economia 23/01/2024

El creixement pel creixement ja no és l'objectiu del turisme, segons Escarrer

El CEO de Melià Hotels reclama que es persegueixi "amb més contundència" la "crescuda descontrolada" del lloguer turístic

ARA Balears
1 min
Gabriel Escarrer durant la inauguració del fòrum d'Exceltur

PalmaEl president d'Exceltur i CEO de Melià Hotels, Gabriel Escarrer, ha assenyalat que "el creixement pel creixement" ja no és l'objectiu del sector turístic, que s'enfronta a desafiaments inèdits. Escarrer ha inaugurat el XII Fòrum d'Exceltur i ha suggerit que el full de ruta a seguir es basa en "irrenunciables principis ètics" i en "el consens empresarial i polític" per assolir el turisme del futur. Segons l'empresari, aquesta estratègia implica minvar la saturació d'espais, serveis i infraestructures per aconseguir un turisme "més acceptable i sostenible", ha informat Europa Press.

A més, Escarrer ha remarcat que s'han de salvaguardar els valors que conformen la identitat de les destinacions i proporcionar "les millors condicions laborals" per captar i retenir talent. L'empresari també aposta per una "major conscienciació i el compromís mediambiental per protegir els recursos naturals, la biodiversitat, l'atractiu de les destinacions i la satisfacció dels residents". Tot això lligat a noves formes jurídiques de governança publicoprivada "més professionalitzades, àgils i flexibles".

Contra el lloguer turístic

Segons el president d'Exceltur, aquest repte l'han de liderar de manera conjunta el govern espanyol i les administracions competents en la matèria. Així, Escarrer ha demanat que es doni al turisme la rellevància, el reconeixement i la prioritat política "que es mereix". També ha reclamat que es faciliti la inversió pública i privada amb la intenció de millorar l'oferta i la rendibilitat socioeconòmica del sector.

stats