Economia 06/07/2021

El preu de l'habitatge creix un 3,1% a les Balears

Les Illes són la tercera comunitat on el metre quadrat és més car

ARA Balears
1 min
Els preus mitjans dels habitatges de les Balears són més alts al setembre que el juny del 2020

PalmaEl preu de la residència de segona mà a les Balears va arribar a una mitjana de 2.848 euros per metre quadrat durant el segon trimestre, segons dades del portal immobiliari Fotocasa, que ha recollit Europa Press. La comunitat se situa així com la tercera de tot l'Estat on és més car accedir a un habitatge, només per darrere de Madrid i el País Basc. No obstant això, el preu ha experimentat un descens trimestral d'un 1,1%, la primera caiguda produïda en aquest període després de sis anys d'ascens.

"Aquestes dades són senyal que el preu del domicili se situa a les portes d'iniciar un cicle de moderació causat per una estabilització en la demanda de compra", ha declarat la directora d'estudis de Fotocasa, María Matos.

Madrid, que ocupa el primer lloc, és l'única que traspassa el llindar dels 3.000 euros (3.111 euros/m2). Li segueix el País Basc (2.870 euros/m2), les Balears (2.848 euros/m2) i Catalunya (2.522 euros/m2). Així mateix, el preu per metre quadrat a tretze comunitats autònomes no supera els 2.000 euros.

stats