Economia 05/02/2020

El Consell de Mallorca rebaixa enguany 15 euros la taxa d'incineració de fems

La reducció és possible per l'optimització dels processos que permeten reduir la quantitat de fems que es crema

Ara Balears
1 min
Residus a Son Reus. / P. BOTA

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat que enguany abaixarà un 11,8% la taxa de Residus Sòlids Urbans, de manera que els ajuntaments pagaran per cada tona de fems 111,2 euros, 15 menys, segons ha informat l'agència Efe. Aquest tribut municipal també repercutirà en la taxa que paguen els residents. La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que la reducció de la taxa és possible per l'optimització dels processos que permeten reduir la quantitat de fems que es crema a la incineradora.

"Cremar menys matèria orgànica fa que els balanços energètics de la incineradora siguin millors i això permet tenir més beneficis", ha comentat Ribot. El càlcul de la nova tarifa s'ha fet estimant que entrarà un 2,3% menys de fems per incinerar, com ha detallat la directora insular de Residus, Patrícia Arbona. Per a enguany es preveuen 535.000 tones de residus.

El Consell també baixarà un 3,6% la taxa pel tractament de llots de les depuradores de 91,69 euros per tona a 88,23 euros, segons els preus actualitzats per la institució insular que s'aprovaran en el pròxim ple. La previsió de generació d'aquest residu és de 8.796 tones.

D'altra banda, la taxa sobre desaprofitaments orgànics d'animals, que pràcticament abonen els escorxadors i els pagesos que dipositen animals morts, pujarà un 28,4%, amb una tarifa de 35,73 euros per tona. El Consell preveu que se'n generin 3.000 tones durant el 2020.

stats