Economia 28/06/2018

El Congrés aprova de manera definitiva els pressupostos del 2018

Els comptes els va dissenyar el govern de Mariano Rajoy, però els haurà d'executar Sánchez

Ara
1 min
La nova ministra d’Hisenda, l’andalusa María Jesús Montero.

BarcelonaEl ple del Congrés de Diputats ha aprovat definitivament aquest dijous el projecte de la llei de pressupostos del 2018. L'últim tràmit parlamentari era aprovar la majoria de les esmenes incorporades al Senat, on hi ha majoria absoluta del PP.

En total, s'ha votat fins a 46 esmenes afegides a la cambra alta i n'han tirat endavant 32, entre les quals el Congrés ha aprovat establir noves ajudes als afectats per la talidomida, un medicament per a embarassades que va provocar defectes en naixements entre el 1956 i el 1963.

El Partit Nacionalista Basc (PNB) ha expressat la seva satisfacció perquè s'hagin pogut tombar la majoria d'esmenes que el PP va aprovar al Senat com a "revenja" del seu suport a la moció de censura, ha expressat la formació en un comunicat.

Ara l'últim pas serà la publicació de la llei al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) perquè es puguin començar a aplicar els comptes, que tan sols tindran una vigència de sis mesos. El pressupost del 2018 el va dissenyar l'equip de l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, però serà el govern de Pedro Sánchez qui executi els nous comptes amb la nova ministra Maria Jesús Montero.

stats