Economia 10/04/2023

La compra d'habitatge cau un 13,6% a les Balears

El mercat immobiliari illenc continua en caiguda

1 min
habitatge

PalmaEl mercat immobiliari illenc continua en caiguda i durant el mes de febrer la xifra de compravendes registrades a l'Arxipèlag va caure un 13,6% en comparació amb l'any passat. Tot i que els preus continuen augmentant i els problemes d'accés a l'habitatge són cada cop més presents a la Comunitat Autònoma, la realitat és que el mercat immobiliari veu com mes rere mes la xifra de compravendes cau significativament.

Aquest dilluns el Col·legi de Registradors ha publicat l'Estadística Registral Immobiliària, en què detallen que durant el mes de febrer a l'Arxipèlag hi va haver un total de 1.215 transaccions de compravenda d'habitatges a les Balears. A més, un altre dels paràmetres que ha registrat un descens significatiu en comparació amb l'any passat és el del nombre d'hipoteques que se sol·liciten per comprar un habitatge.

En aquest cas, durant el segon mes del 2023 els illencs van demanar 829 préstecs hipotecaris per destinar a la compra d'un habitatge davant els 901 que se sol·licitaren l'any passat. D'aquesta manera, en la comparació interanual s'ha registrat un descens del 8%.

Les Balears són la cinquena comunitat autònoma de l'Estat on hi ha hagut un major descens de compravendes durant el mes de febrer. El rànquing el lideren Melilla (-40,1%), la Rioja (-23,6%), la comunitat de Madrid (-16%) i Extremadura (-15,9%).

La situació del mercat immobiliari en el conjunt de l'Estat no és molt diferent de la que es viu a les Illes Balears. Segons l'Estadística Registral Immobiliària publicada pel Col·legi de Registradors, la compra d'habitatge a Espanya va caure un 7,1% interanual al febrer en un context de pujades de tipus d'interès.

stats