Economia 24/05/2019

Competència obre expedient a set operadors de telefonia per mal ús dels números 902

Entre les empreses investigades hi ha Vodafone, Orange i BT

Ara
1 min
El president de la CNMC va carregar contra la nova divisió de l’organisme i va reivindicar noves competències per a l’entitat.

BarcelonaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert expedients sancionadors a set operadors de telefonia, entre els quals Orange, Vodafone i BT España, per mal ús de la numeració 902.

Aquestes companyies haurien ofertat presumptament la contractació de números de telèfon del rang 902, cosa que hauria proporcionat un benefici econòmic a les empreses que els contractaven aquests números, segons ha informat la CNMC. A part dels mencionats Vodafone, Orange i BT, els altres operadors afectats són Dialoga Servicios Interactivos, Alai Operador de Telecomunicacions, Operadora de Telecomunicacions Opera i Xtra Telecom.

La investigació de l'ens presidit per José María Marín Quemada podria portar a sancions per infraccions greus de la llei general de comunicacions, ja que es tractaria d'un hipotètic incompliment per part de les empreses investigades de les condicions i els drets d'ús de la numeració 902.

Els 902 són números 'intel·ligents', ja que permeten al receptor de la trucada conèixer la localització del número que truca. A més, no estan inclosos en la majoria de plans de tarifa plana que ofereixen les companyies telefòniques, per la qual cosa tenen un cost més alt per als clients.

La CNMC té un període de 12 mesos per resoldre els expedients oberts.

stats