Economia 06/07/2017

Cellnex inverteix 87 milions a Itàlia en plena opa d'Abertis

La companyia de telecomunicacions compra el 10% de Galata i passa a ser-ne l'únic accionista, avança 'Expansión'

Ara
2 min
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez.

BarcelonaLa companyia de telecomunicacions Cellnex Telecom no atura el seu pla estratègic d'inversió. En plena opa sobre Abertis per part d'Atlantia, la firma catalana ha invertit 87 milions d'euros sobre Galata, la seva filial italiana. Cellnex ha comprat el 10% restant de la firma i passa a ser l'únic accionista, segons avança avui 'Expansión'. Galata pertanyia abans a Wind, una de les principals empreses de telecomunicació d'Itàlia.

El març del 2015 Cellnex va fer el seu primer pas en la seva estratègia de diversificació fora d'Espanya. Precisament la compra del 90% de Galata per 693 milions d'euros va ser la primera pedra de tota la sèrie d'inversions que Cellnex ha tancat durant aquests dos últims anys. Wind, que llavors desconeixia l'empresa catalana, va reservar-se el dret de recompra d'aquest 90% si les condicions del servei no eren adequades. Després de veure com es complien els estàndards de qualitat, Wind ha decidit vendre el 10% restant que encara posseïa, assegura 'Expansión'.

La seva última operació segueix en línia amb el que va dir Francisco Reynés, conseller delegat d'Abertis i president de Cellnex el mes d'abril passat, quan Atlantia va presentar l'opa sobre l'empresa d'infraestructures catalana: "No ens hem fixat cap horitzó de desinversió", assegurava Reynés, i desvinculava Cellnex de l'opa. Cal recordar que Cellnex està participada en un 34% per Abertis, que és el seu principal accionista. A més, Criteria –l’accionista de referència d’Abertis– també té un 5% del paquet.

Durant els dos últims anys, Cellnex ha invertit més de 1.400 milions d’euros que li han permès entrar fins a sis països d’Europa (Espanya, França, Itàlia, Holanda, el Regne Unit i Suïssa).

Una de les darreres operacions de Cellnex es va tancar just al mes de maig, quan va invertir 430 milions d'euros per controlar 2.200 torres a Suïssa. En aquella inversió, la catalana va passar a controlar el 54% del Swiss Towers AG, la filial de l'operador de telecomunicacions suís Sunrise Communication International.

La companyia va ingressar fins a 707 milions d'euros l'any passat, un 15% més respecte als 613 milions que va facturar el 2015, mentre que els seus beneficis van arribar als 40 milions d'euros, un 38% més que l'any anterior.

stats