Economia 16/03/2022

CCOO presenta la Fundació Ateneu, dedicada a "irrompre a la societat" amb els seus valors sindicals

El president, Josep Benedicto, ha estat acompanyat pel president de la fundació estatal Primero de Mayo, Fernando Mezcano

1 min
El president de la Fundació Ateneu, Josep Benedicto, i el president de la Fundació Primero de Mayo, Fernando Mezcano.

PalmaNeix la Fundació Ateneu, un segment de Comissions Obreres que tindrà com a objectiu penetrar dins la societat amb els seus valors sindicalistes. Més en concret, pretén posar en marxa iniciatives per fomentar la visió, crear un debat i reflexionar sobre l'entorn de què és la defensa de la democràcia i dels interessos de la classe treballadora.

Els temes que es volen posar en debat són la salut laboral, l'economia, l'ús de la llengua "i tot allò que impliqui un desenvolupament social de la classe treballadora", ha destacat Josep Benedicto. A més, destaca una iniciativa: "La creació d'una biblioteca especialitzada en l'àmbit sindical".

Segons ha explicat Benedicto, la biblioteca vol ser "un referent per a la gent estudiosa que es pugui fer servir de manera simple". El president ha detallat que han rebut un fons important a partir d'aportacions de companys i amics de CCOO, i que volen donar un espai a aquesta gran quantitat de documents.

Finalment, el president de la fundació Primero de Mayo ha indicat tres punts clau en la presentació de l'Ateneu. En primer lloc, la mà estesa de la fundació que ell representa cap a aquesta nova creació; en segon lloc, l'accent sobre la "qualificació" dels sindicalistes i l'educació que han de rebre i, finalment, la vocació de transcendir.

stats