Economia 15/06/2021

La Cambra de Comerç de Mallorca denuncia desprotecció contra la insularitat al Senat

El vicepresident de la Cambra, Josep Lluís Aguiló, ha reclamat a l'Estat que "entengui, valori i compensi"

1 min
El vicepresident de la Cambra de Comerç Josep Lluís Aguiló durant la ponència sobre insularitat

La Cambra de Comerç ha denunciat al Senat sobrecostos empresarials amb motiu de la insularitat. Ho ha reivindicat el vicepresident de la Cambra, Josep Lluís Aguiló, a la ponència d'estudi sobre la insularitat i la situació perifèrica de les ciutats autònomes Ceuta i Melilla, que s'ha dut a terme al Senat. Aguiló ha reclamat que s'ha de posar en valor en totes les polítiques i desavantatges què suposa el fet de ser insulars a l'hora d'entendre el teixit empresarial i social.

Segons les dades proporcionades per la Delegació del Govern, l'any 2019 343 empreses industrials mallorquines van sol·licitar subvencions per un valor de 5,4 milions d'euros per compensar el sobrecost del transport de mercaderies imposat per la insularitat. D'aquests 5,4 milions d'euros, però només se'n varen rebre 3,1 a causa de la Llei de minimis. Aquesta llei limita a 200.000 euros les ajudes que poden rebre les empreses en tres anys.

Segons Aguiló, la indústria de les Illes Balears "està sofrint i està en perill de desaparició." Segons ha explicat, és molt complicat que pugui ser competitiva dins un món globalitzat sense cap mena d'ajuda enfront del sobrecost de la insularitat. Finalment, Aguiló també ha volgut remarcar que les Illes es veuen "penalitzades" per estar a prop del Continent, ja que no reben el mateix tracte fiscal que les Canàries, molt més flexible i enfocat, malgrat tenir els mateixos problemes logístics i de mobilitat.

stats