Economia 24/02/2021

CAEB confia que els 11.000 milions d'euros anunciats per Sánchez siguin ajudes directes i no crèdits

La patronal demana més concreció sobre quan i quants d'aquests doblers arribaran a les Balears

i
Ara Balears
1 min
La presidenta de CAEB, Carmen Planas

La Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) confia que els 11.000 milions d'euros que el president del govern espanyol ha anunciat per a empreses i autònoms aquest dimecres des del Congrés es converteixin en ajudes directes en lloc de crèdits per a les empreses. A més, demanen que es materialitzin com més aviat millor. La presidenta de la patronal, Carmen Planas, vol concreció sobre quan i quants dels doblers arribaran a les empreses de les Balears, ja que, ha recordat en una nota de premsa aquest dimecres, les Illes són les més afectades de l'Estat a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus.

Planas defensa que les empreses i autònoms de les Balears han demostrat que han assumit una enorme responsabilitat, que "en massa ocasions no els correspon". També remarca que, des de la patronal, no s'aturaran d'insistir-hi i demanaran més ajudes directes i menys impostos i càrregues socials.

A més, la presidenta de CAEB critica la passivitat amb la qual les administracions actuen a l'hora de compensar "els sacrificis", que, assegura, estan fent empreses i autònoms. "No veiem ni un gest en la baixada d'impostos, com l'IVA, ni les cotitzacions socials, com sí que han fet altres països de l'entorn", ha explicat. Planas insisteix també en l'obligació que tenen totes les administracions de complir els compromisos que han adquirit tant en la Mesa de Diàleg Social com en el Pla de reactivació.

stats