Economia 11/04/2019

El Govern assegura que la pròrroga del Brexit dona tranquil·litat al sector turístic

Tant Francina Armengol com la secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver, consideren que es tracta d'una mesura positiva per a les Illes Balears

Carles Tudurí
2 min
El Govern assegura que a pròrroga del Brexit dona tranquilitat al sector turístic

PalmaLa pròrroga que la Unió Europea ha donat a la Gran Bretanya fins al 31 d'octubre per decidir la forma en què es produirà el Brexit proporciona una major tranquil·litat al sector turístic, segons han coincidit a destacar aquest dijous a Palma, la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver.

La decisió "dona una certa tranquil·litat. Se seguirà igual que fins ara amb totes les facilitats que tenen els turistes. Tot i que la incertesa continua, no és una decisió dolenta, dona marge perquè la gent s'organitzi les seves vacances", ha destacat Oliver.

La secretària d'Estat de Turisme ha recordat que el govern d'Espanya ha fet feina per afrontar un Brexit dur. "Hem fet feina per preparar-nos per al pitjor al mateix temps que hem fet feina perquè això no passi", ha assegurat.

Les previsions turístiques per a enguany que maneja el govern estatal són bones, segons Oliver, ja que es preveu repetir el resultat de 2018, exercici que ha qualificat de "meravellós".

La presidenta Armengol ha coincidit amb l'opinió d'Oliver i ha destacat que les institucions i el món privat s'han posat d'acord per arbitrar mesures per afrontar les pitjors hipòtesis: un Brexit dur. Segons Armengol, el decret de mesures aprovades pel govern estatal permeten afrontar qualsevol escenari.

"La pròrroga dona tranquil·litat, les previsions continuen sent bones i els mesos d'hivern han estat molt bons quant a visitants i despesa. El descens del mercat britànic ha estat molt petit", ha explicat la presidenta.

Congrés HITEC

Oliver i Armengol han coincidit en la clausura del congrés HITEC, dedicat a tecnologies hoteleres, que ha tingut lloc al Palau de Congressos entre el 9 i l'11 d'abril. Luis del Olmo, president de Balears.t, ha aprofitat la trobada amb els mitjans de comunicació per donar a conèixer que el congrés es tornarà a fer a Palma durant l'abril de 2020.

Oliver ha destacat que aquesta notícia és "magnífica" per a Palma, les Balears i Espanya, ja que el congrés reuneix assistents de 37 països experts en noves tecnologies aplicades al sector hoteler. Armengol ha agraït als organitzadors que hagin pensat en Palma per fer-hi aquest congrés.

stats