Mercats
Economia 26/09/2022

Les borses responen amb lleus pèrdues a la victòria de Meloni

Només l'índex italià manté lleus guanys en la jornada postelectoral

ARA
1 min
Borsa

BarcelonaEls mercats no estan contents, però estan molt lluny d'entrar en pànic. Els principals mercats europeus responen aquest dilluns al migdia amb lleus pèrdues a la victòria del postfeixisme a les eleccions italianes. El triomf de Giorgia Meloni ha vingut seguit de vermell a les capitals borsàries de la UE, amb una única excepció: la Borsa de Milà té guanys lleus, del 0,09%, respecte als nivells amb què va tancar divendres.

L'Íbex-35, que divendres tocava mínims des del novembre del 2020, allarga aquest dilluns la seva penitència, amb una caiguda de vora de l'1%. La Borsa de Londres també queia, després que divendres s'anunciés una rebaixa d'impostos que no només ha desinflat els mercats sinó que ha situat la lliura esterlina en nivells de feblesa que no s'havien vist des del 1971, fa més de mig segle.

A França, la caiguda del selectiu CAC 40 és d'un lleu 0,50, mentre que a Alemanya el DAX 30 perd un 0,4%. Cal recordar que en els entorns borsaris es considera que les variacions inferiors a l'1% en el transcurs d'una sola jornada es consideren negligibles.

stats