Economia 15/06/2020

Berlín recorda als ciutadans alemanys que han d'afrontar les vacances estiuenques amb "precaució"

Assenyalen que hi ha països als quals encara es recomana no viatjar, entre els quals hi ha Espanya

Ara Balears
2 min
Els primers turistes alemanys han arribat aquest dilluns a l'aeroport de Palma.

PalmaEl ministre alemany d'Afers Exteriors, Heiko Maas, ha recordat aquest dilluns als seus compatriotes que han d'afrontar les decisions sobre les seves pròximes vacances estiuenques d'enguany amb precaució i que encara hi ha països als quals es recomana no viatjar. Maas ha indicat a que la reobertura de fronteres que Alemanya va començar a aplicar la passada matinada encara no l'acompanya l'aixecament de la recomanació de no viatjar a quatre països: Noruega, Finlàndia, Suècia i Espanya.

El mateix dia en què comença la prova pilot per traslladar turistes alemanys a les Balears, Maas ha assenyalat que amb Espanya la situació canviarà pel que fa a l'aixecament de la recomanació no viatjar-hi "d'aquí a una setmana".

El ministre ha afegit que als països on hi hagi rebrots o tancament de fronteres hi haurà suport consular als alemanys que hagin viatjat allà. A més, ha recordat que en el cas dels països nòrdics, especialment a Suècia, les autoritats alemanyes vigilen que no se superi la taxa de 50 nous contagis per cada 100.000 habitants com a regla per mantenir o no la recomanació de no viatjar-hi.

Obertura de fronteres

Alemanya ha obert aquesta matinada les seves fronteres amb la resta de la Unió Europea eliminant els controls fronterers instaurats fa tres mesos, que només es mantindran, durant una setmana més, per als vols procedents d'Espanya.

L'aixecament general de les restriccions significa que a partir d'ara ja no serà necessari acreditar una raó de pes per poder accedir a Alemanya i que, juntament amb objectius com el turisme i les visites, serà possible, per exemple, travessar la frontera des del país veí per fer compres.

Per contra, en el cas dels viatgers procedents d'Espanya, fins al 21 de juny hauran de demostrar que tenen un motiu per ingressar al país, com per exemple el fet de residir de manera habitual a Alemanya, la necessitat de visitar un familiar o activitats laborals essencials.

stats