Economia 25/04/2022

Les benzineres podran accedir a 300.000 euros en crèdits sense interessos

El Govern n'assumirà el cost, i també el dels avals

ARA Balears
1 min
Una benzinera a l'àrea circumdant de Palma.

PalmaEl Consell de Govern ha acordat aquest dilluns ampliar l'abast de la convocatòria de la línia de crèdits Isba d'aquest any. L'ampliació va dirigida a facilitar liquiditat a les estacions de servei i subministrament de combustibles i carburants, "per contribuir al seu funcionament amb normalitat en el servei als usuaris", segons ha explicat l'Executiu. En concret, la línia de crèdits a les benzineres serà de fins a 300.000 euros, sense interessos ni cost dels avals, els quals són assumits pel Govern.

Aquesta és una de les mesures adoptades per l'Executiu illenc davant l'escenari derivat de la invasió de Rússia a Ucraïna, amb un pla de xoc que en total mobilitza 100 milions d'euros, entre ajudes directes i creditícies. L'acord de donar suport amb crèdits a les benzineres arriba després de les possibles necessitats de liquiditat del sector per la implantació del descompte als usuaris de vint cèntims en el cost del combustible, una mesura vigent fins al 30 de juny.

Segons ha explicat el Govern en una nota de premsa, l'acord d'establir línies de crèdit sense interessos per a les benzineres "ha tingut una bona acollida per part de les associacions empresarials del sector", i ja s'estan tramitant i aprovant les primeres operacions en aquest sentit. La modificació de la convocatòria feta per l'Executiu se centra també en determinades grans empreses elegibles, de fins a 499 treballadors.

En el transcurs del 2022, a través de les línies de crèdits Isba s'han aprovat operacions per un valor de 32 milions d'euros, dirigides a 314 empreses i autònoms. En total, però, des de l'inici de la pandèmia l'any 2020, la quantia ascendeix a 292 milions d'euros per a 3.400 empreses.

stats