Banca

Els bancs plantegen crear una via d’atenció preferencial per a la gent gran

Les patronals bancàries responen a les queixes amb nous horaris i línies telefòniques especials

Pol Casaponsa Sarabia
2 min
Una dona gran fent servir un caixer automàtic, imatge d'arxiu

BarcelonaEls bancs ja tenen un pla de xoc contra les queixes dels clients més veterans pel tracte que reben a les oficines. Les dues patronals bancàries han plantejat una sèrie de mesures per intentar millorar el servei d'atenció que ofereixen. Aquesta reacció pretén corregir l'actual model per la dificultat que tenen les persones més grans a l'hora d'efectuar operacions telemàticament. Les mesures plantejades per l'AEB (patronal dels bancs) i la CECA (patronal de les antigues caixes d'estalvi) volen capgirar la situació actual i crear un model d'atenció més personalitzat tant en les sucursals com per telèfon i fer més senzilles i accessibles les aplicacions mòbils i els caixers automàtics.

D'entrada, les entitats s'han compromès a donar atenció preferencial a aquest col·lectiu i a estudiar ampliacions d'horaris d'atenció a les seves sucursals, tot i que de moment no hi ha concrecions. Els bancs també inclouen les persones amb discapacitat en aquest tracte diferenciat. Aquesta mesura s'intentaria aplicar de dues formes: una d'elles seria per via telefònica, ja sigui mitjançant una línia diferent que els permeti ser atesos de manera més ràpida i senzilla o simplement donant prioritat a les seves trucades, i també simplificant l'ús dels caixers, les webs i les aplicacions bancàries.

La Plataforma de Majors i Pensionistes insisteix que cal garantir un millor tracte bancari mitjançant una llei. Comissions Obreres ha demanat al ministeri d'Economia, al Banc d'Espanya i a les patronals bancàries que les plantilles dels bancs participin en els futurs protocols contra l'exclusió financera. El sindicat assegura que les plantilles dels bancs "porten anys sostenint el sector" i que "intenten garantir un servei de qualitat tot i els canvis accelerats de les polítiques comercials".

Segons una enquesta, set de cada deu persones majors de cinquanta anys no estan contents pel tracte que reben del seu banc. A més, nou de cada deu es queixen perquè els falten coneixements per realitzar operacions a través de les webs i les aplicacions bancàries i gairebé la meitat asseguren tenir dificultats per operar en els caixers automàtics.

stats