Economia 25/02/2019

Les Illes continuen al cap dels accidents laborals tot i una baixada de l'1,5% en l'índex de sinistralitat

Durant el 2018 es varen registrar a la Comunitat un total de 20.500 accidents, dels quals només tres varen ser mortals

Carles Tudurí
2 min
Balears segueix al cap dels accidents laborals tot i una baixada de l'1,5% en l'índex de sinistralitat

PalmaLes Illes Balears continuen al cap de la sinistralitat laboral tot i que durant el 2018 s'ha aconseguit reduir un 1,51%, amb un total de 20.500 accidents, dels quals només tres varen ser mortals, segons dades presentades aquest dilluns pel conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela. Aquesta baixada suposa la primera després de set anys d'increments consecutius.

L'índex de les Illes és de 4.926 punts davant els 5.002 de l'any anterior, encara lluny de la majoria de la resta de comunitats de l'Estat, que, a excepció de Castella i Lleó (4.032), estan per davall la xifra de 4.000 punts. El País Basc és la regió amb menys sinistralitat laboral, amb un índex de només 2.710 punts.

Pel que fa a xifres absolutes, a les Illes es varen registrar 20.500 accidents, 20.398 dels quals varen ser lleus, 97 greus, 2 molt greus i 3 mortals. L'any anterior, els morts per causes laborals varen ser 11.

Tot i que la xifra d'accidents és una mica superior a la del 2017, que va ser de 20.098, Negueruela explicat que l'índex de sinistralitat és major perquè es va incrementar el nombre d'afiliacions registrades durant el 2018 a les illes.

El conseller considera que l'alt índex de sinistralitat de les Illes es deu al tipus d'economia predominant, serveis i construcció, i a la temporalitat, que provoca un ús intensiu de la mà d'obra durant la temporada turística que es tradueix en molta càrrega de feina, una de les raons d'una bona part dels accidents lleus. També ho ha atribuït a la falta de continuïtat de les polítiques de lluita contra la sinistralitat laboral a la comunitat, destacant que a Euskadi l'entitat equivalent a l'Institut de Salut Laboral creat l'any passat a les Illes ja fa 25 anys que funciona.

El conseller ha indicat que l'Executiu va destinar l'any passat 4 milions d'euros a polítiques per impulsar la prevenció de la sinistralitat laboral i ha assegurat que durant aquest any s'incrementarà la planificació i el nombre de tècnics destinats a aquesta labor. Ha criticat que el Partit Popular només dedicàs una mitjana d'1,7 milions a l'any en aquest apartat durant la legislatura anterior.

stats