Economia 03/11/2020

Les Balears registren la major caiguda del PIB de l'Estat

Segons l'estimació de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, ha disminuit un 21,3% en comparació amb les dades recollides l'any passat

Ara Balears
1 min
Un dels carrers comercials de Palma amb totes les botigues tancades

PalmaLes noves dades publicades per l'Autoritat Independent de Responsabilitat (Airef) tornen a evidenciar que les Balears són la comunitat autònoma espanyola més afectada econòmicament per la crisi sanitària. Segons la darrera estimació, durant el tercer trimestre de l'any el PIB de les Illes va caure un 21,3%, el major descens de tot l'Estat.

Les dades recollides per l'Airef, en comparació amb el mateix període de l'any passat, situen les Balears com la comunitat autònoma amb un major descens del Producte Interior Brut, per davant de Canàries (-13,%) i Catalunya (-12,6%). Pel que fa a la mitjana estatal, l'Airef preveu un descens d'un 8,7%, una xifra molt inferior al 21,3% que es preveu que es registri a les Illes el tercer trimestre de l'any.

Tot i això, en comparació amb les xifres del segon trimestre d'enguany, l'Airef preveu un increment d'un 13,9% del Producte Interior Brut de les Illes, una xifra que estaria per sota de l'augment d'un 16,7% que l'Airef preveu per a l'Estat.

Cal recordar que lles Balears ja varen ser la Comunitat on més va caure el PIB durant el segon trimestre de l'any, quan es registrà un descens d'un 30%.

stats